Verzorgingen

De pedicure-podoloog verwijdert storende, pijnlijke en/of lelijke ‘dode huid’ die in verschillende vormen kan voorkomen. Maar het is belangrijk om te weten dat als de oorzaak van die hyperkeratosen, eeltplekken of likdoorns niet opgelost kan worden, ze op termijn opnieuw zullen verschijnen.

Sinds 1ste december 2023 worden pedicurebehandelingen door Madame Lavinia Oproiu rechtstreeks op praktijk verzorgd.

Wij kunnen de kwaliteit van deze zorg garanderen, u kunt er volledig op vertrouwen. Afspraken worden rechtstreeks met Madame Oproiu gemaakt.

Pedicure- en comfortverzorging

Dit omvat nagelverzorging, schoonmaken van de plooien of opfrissen van de huid. De comfortverzorging helpt uw voet terug gezond en mooi te maken.

Voetzoolhyperkeratosen : behandeling

Deze opperhuidverdikkingen ontstaan door wrijving en/of hyperpressie. Ze kunnen op elke leeftijd optreden en overal op de voet (middelvoet of hiel). Tijdens de pedicureverzorging verwijderen we harde huid, zodat het onaangename gevoel verdwijnt.

Likdoorns: oplossingen

Likdoorns zijn vaak heel pijnlijk. Ze worden meestal veroorzaakt door problemen met de schoen. Ze zitten meestal bovenop de teengewrichten en aan de zijkant van de kleine teen. De pedicurebehandeling hiervoor bestaat in het wegsnijden van de hoornlaag 

Interdigitale likdoorn of  « eksteroog » : de juiste verzorging

Sommige likdoorns zitten tussen de tenen. Meestal zitten die likdoorns in de vierde ruimte. Ze kunnen er ietwat wit uitzien door maceratie. De verzorging van wat doorgaans ‘eksteroog’ genoemd wordt, kan aangevuld worden met het maken van een interdigitale orthoplastie op maat. Dankzij deze medische handeling is er minder kans dat ze terugkeren.

Likdoorn onder de nagel: behandeling

Deze likdoorn onder de nagel zit het vaakst op de grote teen (de hallux). De behandeling bestaat in het zorgvuldig wegsnijden van de nagel ter hoogte van de likdoorn om hem te kunnen verzorgen.

Likdoorn rond de nagel: behandeling en preventie

Deze likdoorn kan aan de binnen- of buitenrand van de nagel in de nagelplooi zitten. Hij wordt vaak verward met de nagel en moet verwijderd worden, want hij kan pijn veroorzaken. Niet te verwarren met een ingegroeide nagel.

Ingegroeide nagel: wat te doen?

De ingegroeide nagel is een pijnlijke aandoening te wijten aan de nagelrand die de huid is binnengedrongen. De pijn kan verlicht worden door het weghalen van het stukje nagel dat het probleem veroorzaakt. Na de behandeling kan het plaatsen van een kleine prothese – een orthese- op maat gemaakt, aangewezen zijn om te vermijden dat het opnieuw voorkomt.

Hematoom onder de nagel: symptomen en behandeling

Het hematoom onder de nagel is een nagelletsel door een directe of indirecte klap. Soms gaat het om microletsels door de schoen. Onder de nagel vormt zich een bloedzakje dat de pijn veroorzaakt. De behandeling bestaat in het legen van het bloedzakje waarna de pijn van de patiënt meteen verlicht is.

Klauwnagel: de gepaste verzorging

Dit is een misvorming van de nagel die de neiging heeft dikker te worden door de vorming van een ophoping van dode cellen. Het gevolg is een abnormale kleur die er mycotisch uitziet. De gepaste verzorging bestaat in het maximaal beperken van de dikte van de nagel door het uitboren en schoonmaken van de nagelranden.

Orthonyxie

Orthonyxie is een prothese geïnspireerd op tandheelkundige methoden. Op de nagel wordt een titaniumdraadje geplaatst dat invloed heeft op nagelmisvormingen.

Deze behandeling is pijnloos. Het is geschikt voor de behandeling van bepaalde ingegroeide nagels en bepaalde pijnen en/of complicaties door een te kromme nagel.

Diabetische verzorging

Voetletsels komen vaak voor bij diabetici. Ze worden heel vaak veroorzaakt door trauma’s.

Bij de diabeticus kunnen sneller complicaties optreden, zoals neuropathie (aandoening van de zenuwen) of andere zaken.

De neuropathie kan zorgen voor minder gevoel in de onderste ledematen. Daarom moeten diabetici enorm opletten voor letsels aan de voeten.

De complicaties door slecht verzorgde voeten zijn belangrijke factoren voor ziekenhuisopnames bij diabetici.

Een ander gevolg van diabetes is een slechtere bloedcirculatie in de voeten.

Die twee complicaties samen verhogen het risico op letsels en verwondingen die slecht genezen. Ze kunnen leiden tot infectie en ziekenhuisopname.